 
 
  Ris smagt til med duftende urter og krydderier, samt sprøde grønsager. En ret som er hurtigt lavet og meget delikat. Som man krydrer i Thailand
og andre asiatiske lande.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner 
 
# Ingredienser
5 dl kolde kogte jasminris 
1 løg 
2 fed hvidløg 
8 tsk olie 
1 tsk gurkemeje 
1 tsk hakket frisk ingefær 
1 tsk hakket chili 
1 tsk hakket citrongræs 
8 tsk soya 
100 g friske grønne bønner, snittede 
4 forårsløg eller 1 porre, i skiver 
1 dl ristet kokosmel 
1 dl soyabønnespirer 
1 spsk hakket koriander 
GARNERING: 
chiliblomster (se Tips) 
korianderblade 
limebåde 
 
* Tilberedning
1. Pil løget og hak det fint. Knus hvidløgsfeddene. 
Opvarm olien ved god varme i en wok, eller på 
en stor stegepande. 
Tilsæt løg, hvidløg og gurkemeje. 
Steg under omrøring til løgene er møre, ca. 2 min. 
Tilsæt ingefær, chili og citrongræs og steg under 
omrøring yderligere 1 min. 
 
2. Skru ned til jævn varme. 
Tilsæt ris, soya og de grønne bønner. 
Rør rundt til alt er blandet og gennemvarmt. ca. 5 min. 
 
3. Tilsæt forårsløg, kokosmel, soyabønnespirer og 
koriander og varm op i ca. 2 min. 
Garner med chiliblomster og korianderblade. 
Server limebåde ved siden af, og pres til slut 
limesaften over risene. 
 
Ris som i Thailand:
Pr. portion: Energi: Kcal 317 = kj 1331 
Kulhydrat 31 g Protein 10 g Fedt 17 g (48%) Fibre 5 g
 
Tips:
 
 
Chilifrugtblomst: 
Skær chilien på langs 1 cm fra stilkfæstet. 
Vend chilien og skær en gang til for at få 
4 strimler. Del hver strimmel for at få 8 stk. 
 
 
Læg så chiliblomsterne i en skål med koldt 
vand og is i og afkøl i 30 min. 
Chilifrugterne åbner sig og "kronbladene" 
folder sig udad som små blomster. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler  eller Ris/bønner/gryn
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.