 
 
  Dette er virkelig en pastaopskrift for alle hvidløgselskere. Pastaen er også krydret med delikat gedeost og ristede pinjekerner. Det er
hurtig mad.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner 
 
# Ingredienser
400 g penne 
1 spsk pinjekerner 
½ bundt persille 
1 bundt basilikum 
1 kvist salvie 
4 fed hvidløg 
salt og peber 
4 spsk olie 
50 g gedeost 
 
* Tilberedning
1. Bring rigeligt med saltet vand i kog i en stor gryde. 
Læg pastaen i og kog efter pakkens anvisninger. 
Spul pastaen hastigt i koldt vand. 
Lad den dryppe af og hold derefter pastaen varm, fx 
tildækket i ovnen eller i gryden. 
Gem lidt af vandet som pastaen har kogt i. 
 
2. Rist pinjekernerne på en tør pande. 
Nip persille-, basilikum- og salviebladene af kvistene. 
 
3. Læg urter og pinjekerner i en blender eller
foodprocessor. 
Pil og hak hvidløgsfeddene. 
Kom hvidløg, lidt salt og peber ned til pinjekerner og
urter. 
Hæld 1 spsk olie i og kør det hele til en creme. 
 
4. Tilsæt resten af olien lidt ad gangen. 
Smuldr det meste af gedeosten i lidt ad gangen og lad 
alle ingredienser blive godt blandet. 
Tilsæt 3-4 spsk af pastavandet til cremen har den ønskede 
pesto-konsistens. Den skal være smidig. 
 
5. Bland pasta og urtepesto i en skål. 
Drys med resten af gedeosten. 
 
VARIATION 
Erstat hvidløget med 1 stort finthakket sølvløg eller 
1 finthakket kepaløg. Bland løget med urterne. 
 
Pr. portion: Energi: Kcal 579 = kj 2431 
Kulhydrat 74 g Protein 19 g Fedt 23 g (36%) Fibre 6 g 
• Hvidløg siges at hjælpe til at sænke blodtrykket. 
• Persille indeholder meget jern og kalcium
 
Tips:
 
 
Pinjekernerne bør altid ristes let inden de anvendes. 
Den fine, mandelagtige smag træder da bedre frem. 
 
 
Pestoen kan holde sig 2 uger i køleskabet, hvis den 
opbevares i en lufttæt beholder. Hæld pestoen i 
et glas og dæk med et tyndt lag olie. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler  eller Ris/bønner/gryn
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.