 
 
   
En lækker pie med
røget skinke og spinat. Den er lige så god varm som kold, og den kan forberedes
i god tid. Det smager bare så godt.
Tid: 1¼ time, heraf
30 min for dejen at hvile og 35-40 min i ovnen. Retten er fryseegnet.
Holdbarhed ca 3 mdr. 6-8 pers. 
 
# Ingredienser
MØRDEJ: 
250 g smør eller
margarine 
6 dl hvedemel 
1 dl vand 
 
FYLD: 
300 g røget skinke 
300 g lagret ost 
375 g frossen hakket
spinat 
6 æg
6 dl mælk 
1 tsk salt
½-¼ tsk sort peber
 
* Fremgangsmåde
1. Hak
ingredienserne til dejen sammen, gerne i foodprocessoren. 
Lad dejen hvile ca 30 min. i køleskabet. 
 
2. Skær skinke og
ost i tern. Optø spinaten. 
 
3. Pisk æg, mælk og
krydderier sammen til æggemassen. 
Pisk spinaten i. 
 
4. Tryk eller rul
dejen ud i en bradepande, 40x30 cm. 
Prik den og tryk en
strimmel alufolie fast om kanten. 
Forbag bunden i en 225
°C varm ovn 10 min. 
 
5. Fordel skinke og
ost over bunden og hæld spinat/æggemassen over. 
Bag pien i en 225 °C
varm ovn 25-30 min. 
 
6. Skær pien i tern
når den er svalet af. 
Pak dem med folie
imellem i en boks og tag dem med på udflugt. 
Tag også agurkestave
og små tomater med i plastposer. 
 
Tips: I stedet for spinat kan du bruge broccoli som
skæres i små buketter og tern. 
Læg dem i piebunden
inden æggemassen hældes over. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Pie
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------