Logo

Osteboller, Cranks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Osteboller, Cranks 

 
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 25 min. Skal hvile, dej: 8-10 timer. Hævetid i alt: ca 1 time. Bagetid: 20-25 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Mængde: 16 stk.

 
# Ingredienser til Osteboller, Cranks
30 g gær
500 g grahamsmel (8,33 dl)
2 tsk salt
260 g hvedemel (4,33 dl)
300 g cheddarost
Endvidere:
1 dl yoghurt naturel
100 g cheddarost
*
Sådan laves Osteboller, Cranks
1. Lun 5 dl vand knap håndvarmt (35 °C), og rør gæren ud heri.

 
2. Rør grahamsmelet i gærvæsken, læg et klæde over skålen og lad dejen hvile i stuetemperatur 8-10 timer.

 
3. Tilsæt salt og så meget mel, at dejen bliver glat og smidig.
Lad den hæve tildækket ca 30 min.
Riv cheddarosten fint.

 
4. Rul dejen til et stort rektangel ca 35x55 cm på et letmelet bord.

 
5. Drys halvdelen af den revne ost på 1/3 af dejen.
Fold dejstykket uden ost ind over og fold endnu en gang, så der bliver en aflang dejstrimmel i tre lag.

 
6. Rul atter dejen til et rektangel.
Drys resten af osten på 2/3 af dejen og fold det sammen som første gang.

 
7. Rul atter dejen til et rektangel.
Skær 16 firkanter ud af dejen og form dem til runde, lidt flade boller.

 
8. Sæt bollerne på en letsmurt bageplade, eller på en plade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve, lunt og tildækket, ca 30 min.

 
9. Sæt ovnen på 200 °C.

 
10. Riv de 100 g cheddarost groft.

 
11. Pensl bollerne med yoghurt og drys dem med den groftrevne ost.
Bag bollerne 20-25 min. i ovnen ved 200 °C.
Skorpen vil være temmelig mørk, når bollerne er færdige.
Lad dem afkøle utildækket på en bagerist.

 
Tips: Flæk bollerne, smør dem og læg dem sammen med tomatskiver og friske bønnespirer, fx lucernespirer.
Anden ost, fx emmentaler eller svenbo, kan erstatte cheddarost.
Kan fryses. Holdbarhed: 4-6 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Ost

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.436 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her