 
 
   
Dessert Lagkage. Arbejdstid: 40 min. Bagetid, bunde: 20 min. Køletid, creme: ½ time Skal trække: mindst 2 timer. Middelsvær at lave. Høj pris (4 personer).  
 
# Ingredienser
til Grand Marnier tærte:
Mandelbunde:
200 g mandler (4 dl)
150 g flormelis (ca.
3 dl) 
5 æggehvider 
 
Smørcreme:
125 g smør 
85 g flormelis (1,75
dl) 
1 æggeblomme 
4 spsk Grand Marnier
 
Endvidere:
2 spsk
appelsinmarmelade 
1 spsk Grand Marnier
*
Sådan laves Grand
Marnier tærte:
Mandelbunde:
1. Skold og smut
mandlerne. 
Mal dem på en mandel
kværn eller igennem persillehakkeren. 
Bland mandelmelet
med flormelis. 
 
2. Pisk æggehviderne
stive og vend dem forsigtigt sammen med mandelflormelis-blandingen. 
 
3. Smør en bageplade
med smør og drys med hvedemel, eller beklæd den med bagepapir. 
 
Aftegn 2 cirkler med
en diameter på 20 cm. 
Fordel dejen i et
jævnt lag i cirklerne. 
 
4. Bag mandelbundene
i en 175 °C varm ovn i 20 min., til de er lysebrune. 
Hvis de ikke er helt
sprøde efter denne bagetid, bages de videre 5 min. med ovndøren på klem. 
 
5. Løsn bundene fra
pladerne, mens de endnu er varme, ellers er de svære at få af hele, og lad dem
afkøle på en rist. 
 
Smørcreme:
6. Rør smørret
blødt. 
Tilsæt flormelis og
rør det ud. 
Rør æggeblommen og
Grand Marnier i og rør cremen ensartet og glat. 
Sæt cremen i
køleskab ½ time. 
 
7. Læg en mandel
bund på et kagefad og stænk deri med Grand Marnier. 
Fordel smørcremen
over bunden. 
Fordel
appelsinmarmeladen over og læg den anden bund på. 
Stil tærten koldt mindst
2 timer inden servering. 
Skær den ud med en
skarp kniv. 
 
Tips: Grand Marnier-tærten kan overtrækkes med
chokolade, se Chokoladeovertræk, og dekoreres med marcipan. 
 
Se flere
opskrifter med Grand Marnier
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO
ooo -----------