Logo

Filetering af fisk- bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Filetering af fisk- bedst på Kogebog.dk 💘 


Filetering af fladfisk 

Det er nemt at filetere sine egne fisk, når blot man ved hvordan –

man skal blot bruge en god, skarp kniv.


Filetering af fisk- bedst på Kogebog.dk 💘 

Læg fisken med den mørke side opad.

Skær rundt langs ydersiden af fisken med en filetkniv,

der hvor kødet møder finnerne.


Filetering af fisk- bedst på Kogebog.dk 💘 

Skær ned langs midten af fisken fra hoved til hale med en skarp kniv.

Sørg for at skære hele vejen ned til benet.


Filetering af fisk- bedst på Kogebog.dk 💘 

Ved at arbejde fra midten af fileten og ned til kanten løsnes en filet

med lange snit uden at efterlade for meget kød på benene.

Derefter skæres den anden filet af, fisken vendes og processen gentages.

 
Befri fileten for skind


Filetering af fisk- bedst på Kogebog.dk 💘 

Knivens vinkel mod skindet er meget vigtig, og det
vil da være let at skære skindet af.
Læg fileten med skindsiden nedad og skær tværs over kødet ved haleenden.
Dyp fingrene i salt, så du får godt tag i haleenden og
skær bort fra dig selv med kniven i en lav vinkel og med savende bevægelser.

 
Filetering af runde fisk
Køb helt friske fisk og fileter dem selv,
så du får det det bedste resultat.


Filetering af fisk- bedst på Kogebog.dk 💘 

Klip finnerne af og fjern gællerne lige bag hovedet. De kasseres.


Filetering af fisk- bedst på Kogebog.dk 💘 

Skær et lille snit i fiskens bug, skær derefter langs
undersiden frem til lige under gællerne.
Træk indvoldene ud og kasser dem. Skyl fiskens bug.


Filetering af fisk- bedst på Kogebog.dk 💘 

Skær et snit rundt om bagsiden af fiskens hoved.
Skær derefter fra hoved mod hale langs fiskens rygben.
Hold kniven fladt og skær kødet løst med lange bevægelser.
Træk derefter kødet væk fra benene.

 
Fjernelse af små ben


Filetering af fisk- bedst på Kogebog.dk 💘 

I laks og andre fisk som mulle vil der ofte være en
række små ben, som skal fjernes.
Lad fingrene løbe hen over fiskens kød med et let tryk,
så du kan mærke benene.
Træk benene ud enten med en pincet, en tang eller fingrene.

 
Se alle de bedste opskrifter på Fisk

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.237 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her