Logo

Fisketatar, varm med grøn sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fisketatar, varm med grøn sauce 

 
Forret. Arbejdstid: ca 30 min. Bagetid: ca 2 min.  (4 personer)

 
# Ingredienser til Fisketatar:
250 g rent fiskekød (fx laks, ørred, havtaske eller pighvar)
1 spsk citronsaft
salt og hvid peber

 
Grøn sauce:
1 stort bdt persille
2 dl piskefløde

 
Endvidere:
20 g smør
Evt. blender
4 ovnfaste portionstallerkener
*
Sådan laves Fisketatar:
Grøn sauce:
1. Skyl og tør persillen.
Kom piskefløde og persille i blenderen og blend ca 2 min., til persillen er findelt og fløden tyk.
Eller pisk fløden halvstiv, hak persillen fint og rør det sammen.
Stil skålen koldt.

 
Fisketatar:
2. Forvarm ovnen til 250 °C.

 
3. Skær fisken i tynde skiver, skær skiverne i mindre stykker og hak til sidst fiskekødet med en kniv.
Sørg for alle hinder, ben og hårde dele fjernes.
Bland fiskekødet med citronsaft og en anelse salt og peber.

 
4. Form det rå fiskekød til 4 portioner, på hver ca 4x4 cm.
Smør portionstallerkenerne med lidt smør.

 
5. Læg fisketatarene midt på hver sin ovnfaste tallerken, stil dem midt i ovnen i 1½-2 min., til fisketataren er hvid på overfladen, men stadig rå indeni.

 
6. Varm imens saucen hurtigt op til kogepunktet, i en tykbundet gryde, under omrøring.
Smag til med hvid peber og salt.

 
7. Hæld ved servering den grønne sauce rundt om fisketatarene på tallerkenerne.
Server med sprød flutes eller kuvertbrød.

 
Tips: Persillen kan helt eller delvis erstattes af dild. Fisketataren kan spises helt rå med den kolde flødepersille til. Her er det et ufravigeligt krav, at der er tale om helt friskfanget fisk, så dersom man har adgang til dette, er rå fisketatar afgjort værd at prøve.
Server med ristet brød og citronbåde.

 
Se flere opskrifter med Fisk
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.037 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her