Logo

Tiramisu-tærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tiramisu-tærte 

 
Det er let at få succes med Tiramisu. Navnet betyder egentlig "træk mig op" og det er præcis, hvad den gør. Tiramisu er en klassisk italiensk dessert og den smager himmelsk.
• Når du vælger magre mejeriprodukter, kan denne fine dessert blive relativt kaloriefattig.
Forberedelse 20 min + 4 timer i køleskab. 12 portioner. Bedst 24 timer i døgnet

 
# Ingredienser
200 g friskost, fx Philadelphia light
3½ dl cremefraiche 18%
½ dl sukker
½ dl letmælk
½ dl konc. appelsinjuice
(eller 3 spsk marsala vin eller amaretto)
1-1½ tsk husblaspulver (2-3 blade)
½-2 dl kold stærk kaffe
200 g savoiardi ladyfingers småkager
50 g mørk blokchokolade
kakao til garnering

 
* Tilberedning
Udrør husblaspulveret i 1-1½ spsk vand, lad det trække ca. 5 min
og varm det i vandbad til det smelter (15 sek i mikroovn).
Pisk Philadelphiaost, cremefraiche, sukker, mælk og juice (eller vin)
sammen med mixeren i en stor skål.

 
2. Gennemfugt kagerne med kaffe og læg dem efterhånden i bunden
af en springform eller skål.
Læg halvdelen af ostefyldet på og drys med reven chokolade.
Fortsæt med lag af kaffedyppede kager, ostefyld og reven chokolade,
til formen er fuld.

 
3. Afslut med chokolade (gem lidt til garneringen) og stil formen
tildækket og koldt i mindst 4 timer, til tærten er stabil.

 
4. Tag formen ud af køleskabet, pudr med kakao og garner med
chokoladespåner.

 
SERVERINGSFORSLAG
Server tærten til kaffen eller som dessert.

 
Tiramisu-tærte:
Pr. portion: Kalorier 183 = Kilojoule 767
Kulhydrat 20 g Protein 5 g Fedt 9 g (44%) Fibre <1 g

 
Tips


Tiramisu-tærte 

Savoiardikager kommer fra Italien og kan købes i velassorterede
supermarkeder eller delikatesse-forretninger.


Tiramisu-tærte 

Du kan også servere retten i små portionsskåle som dessert.
Læg lagene på samme måde som anvist, men server 
tærten direkte i skålene.

 
INFO: Tiramisu er en italiensk dessert, i lag bestående af ladyfingers, som er vædet med stærk kaffe og fx amaretto eller marsala (evt cognac). Desuden udgøres den af mascarpone og æg, tilsat sukker og vanilje. Den toppes typisk af med kakaopulver eller mørk chokolade i flager.

 
Se alle de bedste opskrifter med Tærter

Se alle de bedste opskrifter med Kager

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.141 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her