Logo

Lammekølle, farseret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammekølle, farseret 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Stegetid i alt: ca 1¾ time. Hviletid: mindst 10 min. Svær at lave. Høj pris. 8-10 personer.

 
# Ingredienser til Lammekølle, farseret
1 lammekølle (ca 2 kg)
1-2 fed hvidløg
50 g smør
salt og peber

 
Fars:
400 g lammekød, fx fra boven
2 skiver (afskorpet) franskbrød
2 dl (tør) hvidvin
1 løg
2-3 fed hvidløg
½ bdt persille
2 kviste frisk merian eller 1 tsk tørret
2 spsk olie
salt og peber
Endvidere:
4 dl bouillon
evt. 1 spsk hvedemel eller 2 tsk maizenamel
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Lammekølle, farseret
1. Udben lammekøllen, se Lammekølle, udbening af.
Lad den nederste del sidde, så formen bevares.
Slagte­ren udbener gerne køllen.

 
Fars:
2. Overhæld franskbrødsskiverne med hvidvinen og lad dem stå mindst 10 min.

 
3. Befri kødet for sener, skær det i mindre stykker og kør det en eller to gange gennem kødmaskinen.

 
4. Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
Hak persille og merian.

 
5. Kom det udblødte franskbrød i det hakkede lammekød.
Tilsæt løg, hvidløg, merian og persille.
Rør farsen godt.

 
6. Tilsæt olien og krydr med salt og peber.
Sæt ovnen på 180 °C.

 
Lammekølle:
7. Fyld farsen i den lomme, der er opstået i køllen.
Fold kødet sammen om fyldet og sy det sammen med ufarvet bomuldsgarn.

 
8. Gnid køllen med hvidløg, salt og peber og læg den på risten over bradepanden, med den flade side opad.
Skær halvdelen af smørret i tynde skiver og fordel dem over køllen.
Hæld bouillon i bradepanden og steg køllen i ovnen ca 45 min.

 
9. Vend lammekøllen, fordel resten af smørret over og steg den yderligere 1 time.
Dryp med skyen nogle gange under stegningen.

 
10. Tag køllen ud og pak den ind i alufolie.
Dæk med et viskestykke og lad køllen hvile mindst 10 min, så når kødet at »sætte sig« og køllen bliver nem at skære ud.

 
11. Si skyen over i en gryde, lad den stå lidt, og skum den for fedt.
Lad skyen koge lidt ind, hvis den ikke er kraftig nok.
Smag den til- med salt og peber og server den.
Eller jævn den med mel (maizenamel) rørt glat med lidt koldt vand.

 
Tips: Server pillekartofler til.
Hasselbackkartofler, Kartofler, råstegte eller Grønsagsfrikassé samt Blegselleri, bouillonkogt eller Fennikel, braiseret er også velegnet.
Lammekøllen kan farseres med anden fars, se fx Dyrekølle, svampefarseret eller Champignon duxelles.
Benet kan brunes og koges af i vand med lidt urter.
Denne bouillon kan med fordel bruges i tilberedningen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Lam

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 7.834 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her