Logo

Skinkeculotte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinkeculotte 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 10 min. Skal stege og hvile: ca 1 time. Let at lave. Mellem pris. 
4 personer. 

 
# Ingredienser til Skinkeculotte
1 skinkeculotte (ca. 1 kg)
salt og peber
ovnfast fad
*
Sådan laves Skinkeculotte
1. Sæt ovnen på 225 °C. Rids culotten i striber eller tern.
Læg den på risten over bradepanden, eller i et ovnfast fad.

 
2. Sæt skinkeculotten i den forvarmede ovn i 10 min.
Tag culotten ud, dæk den til og dæmp varmen i ovnen til 170 °C.

 
3. Krydr kødet med salt og peber og sæt det i ovnen, når temperaturen er dalet.
Steg culotten yderligere ca 40 min.
Et stegetermometer, der viser 70 °C, betyder rosa kød.

 
4. Tag skinkeculotten ud og læg den på et varmt fad.
Dæk løst med alufolie, ellers bliver fedtet blødt.
Lad kødet hvile ca 10 min., før der skæres af det, så når varmen at fordele sig ensartet i kødet, og saften bliver hvor den er, når der skæres for.
Skær fra den brede ende i tynde skiver.

 
Tips: Kartofler, bagte eller Hasselbackkartofler med krydderurtesmør, fx Hvidløgssmør, Estragonsmør eller Dildsmør kan ledsage.
Og årstidens dampede grønsager.
Grønne bønner og bagte tomater klæ'r især grisekød.
Men også Risotto med Grønsager, Courgette-tomatfad eller Kartoffelsalat, varm, med nye grønsager, vil ledsage fint.
Skinkeculotten kan sennepsglaseres, se Juleskinke, svensk og Juleskinke, gammeldags.
Se også Bayonneskinke, glaseret.
 
Orangeglaseret skinkeculotte:
Bland 2 dl friskpresset appelsinsaft med 2 spsk honning.
Kog det op og kog et hakket (skalotte)løg mørt heri.
Lad orangelagen koge lidt ind for god varme uden låg, og pensl culotten med den.
Hæld resten i det ovnfaste fad, der huser skinken, og steg som angivet.

 
Marineret skinkeculotte:
Bland en marinade af 3-4 dl hvidvin, 2 spsk olie, 1 kvist timian, 1 laurbærblad, 1 gulerod skåret i mønter, 1 løg delt et par gange, 5 hele peberkorn, salt samt evt 1 fed delt hvidløg.
Læg kødet i en skål, hæld marinaden over og lad det trække svalt mindst 12 timer.
Tag kødet op og tør det, rids fedtlaget og læg kødet på risten over bradepanden.
Steg som angivet.
Marinaden kan bruges i saucen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Skinke

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 11.116 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her