Logo

Kartoffelsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelsuppe

 

Antoine-Augustine Parmentier har på grund af sit store arbejde for udbredelsen af kartoflen lagt navn til en stribe kartoffelretter. En berømt klassisk ret er denne fine kartoffelsuppe, kaldet Potage Parmentier

4 portioner. Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: ca. 20 min. Fryse-egnet uden tilbehør

 

# Ingredienser til Kartoffelsuppe:

3 porrer (det hvide, fintsnittet)

25 g smør

750 melede kartofler (skrællede, små stykker)

1 liter lys kalve- eller hønsebouillon

2½ dl piskefløde

2 spsk koldt smør

salt og friskkværnet hvid peber

 

Brødcroutoner:

4 skiver daggammelt hvedebrød (små terninger)

25-50 g smør

 

Drys:

persille eller kørvel (finthakket)

*

 

Sådan laver du Kartoffelsuppe:

Sauter porrerne bløde i smør ved svag varme i en tykbundet gryde.

Tilsæt kartofler og bouillon og kog kartoflerne møre under låg ca. 15 min.

 

Blend suppen glat og kog den igennem med fløde.

Tilsæt evt. mere bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk.

Pisk smør i suppen lige før servering og smag til med salt og peber.

 

Brødcroutoner: Steg brødterningerne gyldne og sprøde på alle sider i smør.

Server suppen rygende varme med brødcroutoner og drys med persille eller kørvel.

 

Kartoffelsuppe

Se de andre gode opskrifter på skønne supper her 

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.928 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her