Logo

Middelhavs-pasta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Middelhavs-pasta 

Lav denne delikate version af scampi som er helt uden smør. Friske urter, citron og bouillon er nøglen til smag og lavt fedtindhold.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 7 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
350 g spaghetti
450 g store rejer
2 fed hvidløg, finthakkede
½ dl hakket løg
½ dl hønsebouillon
2 spsk friskhakket persille, eller 2 tsk tørret
2 spsk friskhakket basilikum, eller 2 tsk tørret
2 spsk friskhakket koriander
½ tsk finthakket stærk chili
2 spsk friskpresset citronsaft

 
* Tilberedning
1. Kog spaghettien efter pakkens anvisninger, men udelad salt.
Pil rejerne. Hak hvidløg, løg og urter fint.
Hak chilien og pres citronen.

 
2. Opvarm hønsebouillonen i en wok eller på en pande.
Tilsæt hvidløg og løg og lad det koge ca. 2 min under omrøring.

 
3. Tilsæt rejer, persille, basilikum, citronsaft og chili.
Rør rundt ca. 5 min.

 
4. Lad spaghettien løbe af i et dørslag og
fordel den på tallerkener.
Garner med rejer og koriander og server straks.

 
Middelhavs-pasta:
Pr. portion: Kalorier 248 = Kilojoule 1045
Kulhydrat 26 g Protein 32 g Fedt 2 g (8%) Fibre 1 g
• Rejer har et meget lavt fedtindhold.
• Skaldyr indeholder meget protein.

 
Tips:

 
 VARIATION
Til denne middelhavsret kan du egentlig servere en hvilken
som helst type pasta, dvs. nudler, tagliatelle, penne m.m.
Du kan endvidere erstatte pastaen med ris.


Middelhavs-pasta 

Scampi og store rejer købes ofte rå.
Rejerne er færdigkogte når de ikke længere
er gennemsigtige og har rullet sig lidt sammen.
Rå, frosne rejer skal altid optøes i køleskab, aldrig
ved stuetemperatur.
Bakterierne får alt for gode betingelser og
rejerne bliver giftige. Man skal helst ikke røre
for meget ved skaldyr med fingrene, for så
fordærver de alt for let.

 
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler  eller Ris/bønner/gryn

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.872 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her