Logo

Fiskeboller med asparges og rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskeboller med asparges og rejer 

 
Forret. Arbejdstid: 45 min. Kogetid, asparges: 6-7 min. Fiskefars skal hvile: 30 min. Middelsvær at lave. Høj pris.  (6 personer)

 
# Ingredienser til Fiskeboller med asparges og rejer:
1 portion fiskeboller
350 g hvide asparges
200 g pillede rejer

 
Stuvning:
20 g smør (1½ spsk)
20 g mel (2 spsk)
5 dl aspargesvand
1 spsk tør sherry
1 æggeblomme
salt og hvid peber
*
Sådan laves Fiskeboller med asparges og rejer:
1. Tilbered fiskefarsen (se Fiskeboller) og lad den hvile. 

 
2. Skræl aspargesene fra hoved mod fod (se Asparges).


Knæk den træede ende af og skær aspargesene i 2-3 cm lange stykker.
Læg hovederne til side.

 
3. Kog aspargesskrællerne og de træede ender 10 min. i vand. Si det.

 
4. Kog aspargesstykkerne 6-7 min. i det siede aspargesvand tilsat lidt salt.
Suppler eventuelt med almindeligt vand.
Lad hovederne koge med de sidste 2 min.

 
5. Hæld vandet fra aspargesene gennem en sigte i en skål. Gem det.

 
Stuvning:
6. Smelt smørret i en gryde.
Rør melet i og tilsæt aspargesvandet lidt ad gangen under omrøring.
Tilsæt sherry og smag til med salt og peber.
Lad stuvningen koge for svag varme et par min. Tag gryden fra varmen.

 
7. Rør æggeblommen i stuvningen.
Varm op, men den må ikke koge, så skiller den.

 
8. Vend de afdryppede asparges og rejerne i aspargessaucen.
Varm det netop igennem, ikke for længe, så bliver rejerne seje og aspargesene mister faconen.

 
9. Kom de varme fiskeboller i et halv dybt fad og hæld stuvningen over.
Pynt eventuelt med lidt friskklippet dild.

 
Server løse ris, flutes eller Butterdejssnitter til. 
Eller server stuvningen i vol-au-vent

 
Tips: Henkogte asparges kan erstatte friske. De skal bare dryppe af og skæres i passende stykker, før de varmes i stuvningen, som laves med lagen fra dåsen eller glasset og eventuelt kogevand fra fiskebollerne.

 
Se flere opskrifter med Fiskeboller 

 
Se flere opskrifter med Fisk
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 6.452 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her