Logo

Svampedolmere med tomatsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svampedolmere med tomatsauce

 
Frokost. Arbejdstid: 30 min. Ovntid: 20 min. Kogetid, tomatsauce: 3-4 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.

 
# Ingredienser til Svampedolmere med tomatsauce
8 kålblade (spidskål eller savoykål)

 
Svampefyld:
250 g (mark)champignon eller blandede svampe
1 stort løg
5 tomater
2 kviste timian
50 g smør
salt og peber
3 spsk friskreven parmesanost
25 g smør

 
Tomatsauce:
4 tomater
1 fed hvidløg
½ dl hvidvin eller bouillon
40 g koldt smør
salt og peber
Ovnfast fad
*
Sådan laves Svampedolmere med tomatsauce
1. Kog spidskålsblade i rigeligt, letsaltet vand et par min, de skal netop blive bøjelige.
Lad bladene dryppe af.
Fjern den grove midterribbe.
Savoykålblade skal kun lige dyppes i kogende vand.

 
Svampefyld:
2. Pil løget og hak det fint.
Skær rodskiven af svampene, men skyl dem kun, hvis det er nødvendigt, kort og koldt.
Tryk dem tørre og hak dem groft.
Skold og flå tomaterne, befri dem for kerner og hak kødet.

 
3. Varm smørret gyldent på en pande og svits løg og svampe 3-4 min.
Tilsæt hakket tomat og timianblade.
Lad blandingen simre, til væden er kogt ind.
Rør parmesanosten i og smag til med salt og peber. Tag det fra varmen.

 
4. Sæt ovnen på 225 °C.
Læg kålbladene sådan, at hullet fra midterribben er dækket.
Kom en skefuld svampefyld på hvert blad og rul det pænt sammen.
Læg pakkerne i et smurt ovnfast fad med sammenføjningen nedad.

 
5. Fordel smørklatter over retten og dæk fadet med alufolie eller låg.
Sæt det midt i den varme ovn ca 20 min.

 
Tomatsauce:
6. Skold og flå tomaterne og befri dem for kerner.
Blend eller hak dem fint.
Kom tomatmosen i en lille gryde, spæd med hvidvin eller bouillon.
Lad blandingen koge lidt ind, til syren er gået af vin og tomater.
Tag gryden fra varmen.
Skær det kolde smør i mindre stykker og pisk dem i saucen lidt ef- ter lidt.
Saucen må ikke koge, efter at smørret er tilsat.
Smag til med knust hvidløg, salt og peber.

 
Spis dolmerne med godt brød, Ris, løse eller Risotto.
Se fx Fiberbrød, Grovboller, Cranks, Flûtes eller Bondebrød, fransk.

 
Tips: Retten kan forberedes i god tid til og med pkt. 4.

 

Se alle de bedste opskrifter med Svampe

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.420 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her