Logo

Pighvar i folie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pighvar i folie 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Ovntid: 30-35 min. Let at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Pighvar i folie
1 pighvar (ca. 1½ kg)
2 spsk groft salt
1 usprøjtet citron
1 bdt dild
smør
salt og peber
Alufolie
Ovnfast fad eller bradepande
*
Sådan laves Pighvar i folie
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Gnid fisken med groft salt og skrab den hvide side med en kniv.
Skyl fisken godt under rindende, koldt vand. Tør den i køkkenrulle.
Hovedet kan blive på, men finnerne skal skæres/klippes af.

 
2. Læg pighvarren på et smurt stykke alufolie.
Det skal være så stort, at fisken kan pakkes helt ind.

 
3. Krydr fisken med salt og peber.
Skyl citronen og skær den i fine skiver.
Fordel citronskiver, dildkviste og smørklatter over fisken.
Pak folien op om og sørg for, at den slutter helt tæt.

 
4. Læg fisken i en bradepande eller i et stort, ovnfast fad.
Sæt det midt i ovnen 30-35 min., afhængig af fiskens tykkelse.
Luk eventuelt pakken forsigtigt op og mærk med en kniv, om kødet løsner let fra benet.
Ellers må der lukkes tæt igen, så pighvarren kan dampe færdig.

 
5. Flyt fisken over på et meget varmt fad, læg citronskiverne ved og hæld også fiskeskyen ved.
Eller server i folien og pak ud ved bordet.

 
Tips: Spis hvide kartofler til. Og Citronsauce, Dildsauce, varm, Hollandaisesauce, Estragonsauce eller Persillesauce (Persillefløde) til.
Klassisk tilbehør er smeltet, klaret smør og fintreven peberrod, se Pighvar, ovndampet.

 

Se alle de bedste opskrifter med Pighvar

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.558 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her