 
 
   
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Kogetid i ovn: 20-25 min. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer. 
   
# Ingredienser
til Rødspætter, ovndampede
4 rødspætter (à ) eller 2 (à 400-) 
1 lille løg 
1 lille gulerod 
1 stilk persille 
1 kvist timian 
1 tsk salt 
vand 
smør til fadet 
Ovnfast fad 
*
Sådan laves Rødspætter, ovndampede
1. Bed fiskehandleren flå fisken, eller gør det selv, se Fisk,
rensning af fladfisk. 
 
2. Sæt ovnen på 200 °C. 
Læg fiskene i et smurt ovnfast fad, de må ikke dække
hinanden. 
 
3. Pil løget og skræl guleroden. 
Skær dem i tynde skiver og læg dem i fadet sammen med
persille og timian. 
Drys med salt. 
Hæld vandet ved og dæk med alufolie. 
 
4. Sæt fadet midt i ovnen, og bag til fisken føles fast,
20-25 min. 
Løft forsigtigt fisken over på et varmt fad og server
straks. 
 
Tips: Server fisken med persilledryssede kartofler og
fx Hvidvinssauce
til fisk, Hollandaisesauce,
Dildsauce, varm, Persillesauce eller smeltet
smør. 
Brug væden fra fisken til saucen. 
Fisken kan også dampes i Court-bouillon eller Fiskebouillon. 
Eller i en blanding af hvidvin og vand. 
 
Rødspætter i folie: 
Hver rødspætte lægges på et stort stykke alufolie, drysses
med salt, dryppes med lidt citronsaft og dækkes med et par smørklatter. 
Pak folien godt op om fisken og sæt foliepakkerne i ovnen
ved 
ca 25 min. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Rødspætte
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------