Logo

Resultat af søgning

Grønsager

Billedresultat for Grøntsager

 

Frugt og Grønsager


Betegnelsen grønsag eller grøntsag anvendes indenfor ernæringslære og i kulinarisk sammenhæng om den gruppe af planter, som bliver anvendt ernæringsmæssigt, men ikke regnes for at tilhøre grupperne blomst, frugt, nød, urt, krydderi, korn eller gryn.


I dagligsproget anvendes ordet frugt normalt om strukturer fra planter der bruges i det søde køkken, i modsætning til grønsager. Botanisk set er mange grønsager dog frugter, fx agurk og græskar. Ordet anvendes dog også om andre produkter der høstes, fx "havets frugter", og billedligt om et resultat der "høstes" ("frugten af ens anstrengelser"). Folk diskuterer ofte, om en vare er en frugt eller en grønsag. Fx bliver tomaten anset for at være en frugt hos forskere, men derimod betragtet som en grønsag hos dyrkerne. De fleste kunder mener dog også, at en tomat er en grønsag.

 


 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  ... 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ... 
1 2 3 4 5 6 7  ... 
Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her