 
 
   
Forret Frokost. Arbejdstid: 40 min. Skal trække: mindst 2 timer. Bagetid: ca 1¼ time. Skal hvile: gerne 1 døgn. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 
 
 
# Ingredienser
til Vildtterrine
1 dyrebov (ca 1 kg) 
500 g hakket flæskesmåkød 
1 æg 
2 dl piskefløde 
½ dl cognac 
½ tsk quatre épices
1 tsk husblaspulver 
1½ tsk fint salt
peber 
100 g fersk spæk/bacon i tynde skiver 
Postejform: 1½ l 
*
Sådan laves Vildtterrine
1. Udben boven og befri kødet for sener. 
Skær bovkødet i centimeterstore terninger. 
 
2. Rør en fars af det hakkede svinesmåkød, æg, piskefløde,
cognac, quatre épices, husblaspulver, salt og peber og vend dyrekødsterningerne
i farsen. 
 
3. Smør formen med smørret eller for den med de tynde
spækskiver. 
Fyld farsen i formen og bank den let mod bordet, så farsen
synker sammen. 
Lad den trække koldt mindst 2 timer, så krydderismagen
fordeler sig og konsistensen bliver fastere. 
 
4. Sæt ovnen på 180 °C og sæt bradepanden ind, halvt fuld af
vand. 
 
5. Læg låg, alufolie eller pergamentpapir over formen og sæt
den i det forvarmede vandbad. 
Bag 1 time. Fjern låg, folie eller papir og bag terrinen
yderligere 15-20 min, så dens overside bliver fast og får lidt farve. 
Stik i terrinen med en spids kniv: den skal komme tør op. 
 
6. Lad terrinen afkøle under let pres og stil den svalt til
næste dag. 
 
Tips: Spis Flûtes, Landbrød, Tranebærkompot, Tyttebær, råsyltede,
Salat, blandet,
eller Cornichons
til. Og hakket sky. 
Husblaspulveret opsuger væden i terrinen og bliver til en
slags sky, der binder terrinen sammen, så den bliver lettere at skære og får en
bedre smag. 
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Terrine
 
Se alle de bedste opskrifter med Vildt
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------